Jon Andre og Ørjan til Sandefjord 04.11.2005

Jon Andre og Ørjan til Sandefjord

Etter eit bra gjennomført treningsopphald i Sandefjord har Jon Andre og Ørjan Røyrane fått tilbod om kontrakt med Sandefjord.

Dei har takka ja til dette, og då står det att for Sandefjord å koma til semje med Norheimsund Hardanger og dei andre klubbane gutane har vore i høve overgang.

Dette skriv Bergens Tidende i dag på si side:

Thodesens vestlands-tokt
Tor Thodesen har hentet tre spillere fra Vestlandet til Sandefjord. – Fremtidens toppspillere, mener Sandefjord-treneren.
Av Johannes Morland, 04.11.2005 kl. 09:13

MULIGHET: Jon André Røyrane er hentet til Sandefjord av Tor Thodesen. Foto: Sandefjords Blad

MULIGHET: Ørjan Røyrane har blitt med bror Jon André til Sandefjord. Foto. Sandefjords Blad

I går skrev brødreparet Jon André (21) og Ørjan Røyrane (17) fra Norheimsund under for Sandefjord. Vestfold-klubben har i tillegg fått et muntlig ja fra Løv-Hams Erik Mjelde (21).

Den tidligere Brann-assistenten Tor Thodesen høster nå frukter av nettverket han har skaffet seg på Vestlandet.

Skepsis
Selv om overgangen blir stor fra 3. divisjonsfotball til elitesatsing i Sandefjord, så tviler ikke Tor Thodesen på at hans tidligere elever i Norheimsund vil takle overgangen.

– Jeg har fulgt disse to guttene i tre år nå, og har tro på at de begge er kommende toppspillere. Derfor ønsket jeg å hente dem så tidlig som mulig, sier han.

Likevel var skepsisen innad i klubben stor, og spillerne var klare over presset de hadde på seg da de møtte opp på Sandefjord-trening for to uker siden.

– Vi måtte bare gi bånn gass, og heldigvis ble de overbevist, sier Jon André.

Nå gleder han seg bare til å ta fatt på den videre karrieren.

– Tor er en helt fantastisk trener. Han er profesjonell i alt han gjør, gir gode tilbakemeldinger og får alle til å yte maksimalt på treningene, skryter han.

Vraket Odd Grenland
Sammen med klubbkamerat og tidligere prøvespiller i Brann, Einar Algrøy, var eldstemann Røyrane også i fjor vinter på treningsopphold hos Thodesen. Denne gangen hadde han med seg lillebror, og resultatet ble toårskontrakt for Jon André og det dobbelte for yngstemann.

– Det er et stort steg å ta. Jeg har drømt om å bli proff siden jeg var liten, og nå er målet å få spille mest mulig, sier den mest rutinerte av Hatlestrand-karene.

17-åringen Ørjan hadde et konkret tilbud fra Odd Grenland, og har vært i søkelyset til en rekke klubber fra inn- og utland.

– Det avgjørende ble at jeg ville spille sammen med storebror, sier han.

Forventninger til Mjelde
Begge spillerne har kontrakter med Norheimsund ut neste år, og det er foreløpig ikke avgjort hvor mye klubben vil sitte igjen med etter overgangene. Men Thodesen forsikrer at Norheimsund ikke skal ende opp tomhendt.

– Vi skal ivareta klubben sine interesser. Nå har de kommet til et veldig bra utviklingsmiljø, og hvis de blir gode, så kommer det til å bli økonomisk gunstig for Norheimsund, sier han.

Sportslig leder i Sandefjord Geir Amundsen, bekrefter at han har fått muntlig bekreftelse fra Løv-Hams Erik Mjelde (21) om at også han kommer til hvalfangerbyen. Om de to ungdommene fra Hardanger er hentet til Sandefjord med tanke på fremtiden, så stilles det høyere forventninger til Mjelde.

– Vi tror han kan ha kapasitet til å gå rett inn på eliteserielaget, sier sportslig leder Amundsen.

Detaljene i kontrakten er ikke klar, men Amundsen hevder at Mjelde har godtatt en treårig avtale.

fakta/Ørjan Røyrane
Født: 10.07.1988
Posisjon: Venstre midtbane
Meritter: En rekke kamper for Norges G15-, G17- og G18-landslag

fakta/Jon André Røyrane
Født: 12.12.1983.
Posisjon: Sentral midtbane
Meritter: Opprykk med Norheimsund til 2. divisjon i 2003. Vinner i Løkkecupen med Boca Juniors sist helg.

fakta/Erik Mjelde
Født: 06.03.1984
Posisjon: Venstre midtbane
Meritter: Seks a-kamper for Brann, samt flere aldersbestemte landskamper for Norge.

04.11.2005